2.lis

PROGRAM IZOBRAZBE I TJEDAN FILANTROPIJE

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s Veleposlanstvom SAD u Republici Hrvatskoj, organizirala je program izobrazbe u 2019. za predstavnike/ce zaklada uključenih u Hrvatski forum zaklada ‘Za Dobro.BIT!’. Renomirani američki stručnjaci za filantropiju i neprofitni sektor će u pet termina omogućiti stjecanje znanja i vještina za učinkovito vođenje i djelovanje zaklada.

U jednom od ponuđenih termina od 25. do 27. rujna na izobrazbi je sudjelovala s. Cecilija Milković, voditeljica razvoja programa Zaklade MDM. Predavač je bio Bill Toliver, stručnjak za komunikacijske programe. Njegov rad je fokusiran na pomoć neprofitnim organizacijama, zakladama i organizacijama za društveni utjecaj u stvaranju kulturne transformacije.

Sudionici su u njemu doživjeli izvrstan spoj stručnosti, filantropskog iskustva skromnosti, edukacije i univerzalnih vrijednosti. „Potrebno je da vjerujete u ono što radite, da prepoznate ono sveto u vašem zauzimanju i djelovanju, a onda strategija i ostalo. Društvene promjene ostvarujete vi!“,  njegovo je snažno iskustvo i savjet za angažiranost i  uspješnost. 

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva uključila se u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva i podržala aktivnosti tijekom Tjedna filantropije od 23. rujna do 1. listopada 2019.  U subotu 28. rujna u sklopu središnje svečanosti u Zadru članicama Foruma ZaDobro.BIT dodijelila je štandove na kojima su mogli predstaviti svoje programe. Među njima je bila i Zaklada „Marija De Mattias“. Bila je to nova prilika za međusobno upoznavanje i senzibiliziranje šire javnosti za filantropiju – čovjekoljublje, dobra je volja da se pomogne bližnjemu.