7.pro

PRAZNA DVORANA „GOZBE LJUBAVI“

Uz blagdan sv. Nikole biskupa Zaklada „Marija De Mattias“ organizira susret za djecu i s djecom s teškoćama u razvoja u svrhu njihove socijalne integracije.  Uz bogati program koji pripreme školska djeca i štićenici caritasovih domova te centara za odgoj i obrazovanje,  Zaklada pripremi darove Svetog Nikole za svu djecu. Za ovaj tradicionalni susret dvorana  Caritasova doma „Bl. Alojzija Stepinca“ u Brezovici bude prepuna, ispunjena radošću, smijehom, zadovoljstvom zbog uspjelih nastupa i druženja.

Ove godine nevidljivi korona virus onemogućio je ovaj dragi nam susret. Ipak će sv. Nikola doći, ovog puta svakom domu i centru napose jer je na snazi epidemiološka mjera zabrane okupljanja. Želeći održati kontinuitet Gozbe ljubavi Zaklada je i u ovim okolnostima odlučila pripremiti nikolinske darove za sve štićenike kuće Bl. Alojzija Stepinca. Ravnateljica Zaklade s. Cecilija Milković s volonterima uručila je pakete za sve štićenike kuće u Brezovici.

Velika slika sv. Nikole na ulazu, bogato ukrašen ulazni hol kuće djeluje svečano. Goste su veselo dočekala dva mala štićenika s mnoštvom pitanja. Odmah pokazuju na veliku sliku sv. Nikole, sutra im dolazi s darovima, zovu nas da dođemo.

Vrijedni domar Ivan unosi darove a mi s nostalgijom obilazimo prostor koji je prošle godine na ovaj dan bio pun dinamike i radosti. Dvorana je prazna, djeca Doma su u svojim prostorima, izostaju njihova okupljanja i simpatični komentari  pri posjetu gostiju. Ipak će sv. Nikola unijeti radost u draga, jednostavna bića koja se raduju malim znakovima pažnje. Pamtit ćemo ovaj nešto drugačiji njegov posjet i vjerovati da dvorana nikad više neće biti prazna, da će Gozba ljubavi, festival zajedništva u različitosti ponovo zaživjeti u svom punom opsegu i ljepoti.