23.pro

PODIJELJENA BOŽIĆNA RADOST

Božićne čestitke međusobno su izmijenile dvije generacije u Domu „Centar“, na lokaciji Crnatkova. Zaklada je 19.12.2018., po završetku ovogodišnjeg projekta ostvarenog u Domu – „Bibliodrama – psihosocijalna podrška i povećanje kvalitete skrbi o osobama starije životne dobi“ organizirala susret djece iz Prve katoličke osnovne škole u Zagrebu s korisnicima Doma. Učiteljica s. Sunčica Kunić i učiteljica Ines Vujević s 1.a razredom  pripremili su veseli božićni program s pjesmom, plesom i zagonetkama, a korisnice Doma, kao dobre bake ispričale su im zanimljive poučne priče i pokazale vještine koje one još uvijek mogu izvesti.

Uz korisnike prisutne su bile socijalne radnice s obje lokacije Doma „Centar“ – Klaićeva i Crnatkova i  djelatnice. Pozdrav i božićnu čestitku ravnateljice Doma, Štefice Karačić prenijela je Melanija Paradi, voditeljica odjela socijalnog rada.  U ime domaćina, goste i prisutne pozdravila je Snježana Babić Prusac, socijalna radnica. Zahvalila je djeci i učiteljicama na posjetu i lijepom programu koji obostrano raduje.

Susret je nastavljen uz pecivo i slastice. Djeca su s pojedinim korisnicima izmijenila svoja pitanja i darove. Ovakvi susreti dviju generacija su najljepši božićni poklon koji unese novo svjetlo u duše i monotoniju života starijih osoba, koje žive izvan obiteljskog ozračja.