3.pro

OBILJEŽEN DAN ZAKLADE „MARIJA DE MATTIAS“

Zaklada „Marija De Mattias“ obilježila je 1. prosinca 2018. u samostanskoj dvorani u Miramarskoj 100 jedanaestu (11.) godinu djelovanja prigodnim programom.

Pozdravljajući okupljene podupiratelje, molitelje i simpatizere Zaklade, voditeljica razvoja programa Zaklade s. Cecilija Milković naglasila je kako je obilježavanje godišnjice osnutka i djelovanja Zaklade „Marija De Mattias“ prigoda za prijateljsko druženje i novi poticaj činiti dobro, dati mali doprinos za bolji svijet primjećujući one slabije među nama.

Podsjetila je, kako su ciljevi Zaklade inspirirani karizmom solidarnosti sa siromasima, te je zahvalila svima što na različite načine malom čovjeku pažnjom i uvažavanjem pokazuju da je vrijedan i da nije ostavljen. Tijekom programa iznesen je osvrt na rad Zaklade u protekloj godini, koja je uz redovite aktivnosti, bila obogaćena i humanitarnom prodajnom likovnom izložbom.

S. Milković je istaknula, kako je zahvaljujući dobročiniteljima Zaklada u mogućnosti dati čak 31 stipendiju studentima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U ovoj prigodi s. Anita Ferketin, upraviteljica Zaklade uručila je pet odluka o stipendijama studentima koji su na studiju u Zagrebu.

Obilježavanje godišnjice Zaklade bilo je i prigoda za predstavljanje brošure „Stres i ja” autorice s. Ankice Klepić. Brošura je rezultat projekta „Duhovna i psihološka prevencija stresa“ koji u vidu mjesečnih tribina u okviru Zaklade već tri godine vodi s. Klepić.

Brošura „Stres i ja“ nudi niz korisnih i stručnih informacija koje imaju za cilj na jednostavan i sažet način približiti najširem krugu čitatelja važne životne i duhovne teme, bivajući tako korisnim sredstvom pristupa stresnim životnim situacijama koje ponekad ne možemo izbjeći. „Oni koji će se služiti ovom brošurom dobit će ispravan orijentir za vlastiti i obiteljski život, te jasnije i razumnije odgovore na neke od najaktualnijih pitanja današnjice. Čitatelji će moći bolje shvatiti sebe, ljude oko sebe, te na taj način izgrađivati bolje međuljudske odnose i svoj život osmisliti kao vječnu i neprolaznu vrijednost, tj. kao dar i zadatak“, naglasila je autorica.

Na kraju programa, u zahvalnoj riječi s. Milković je rekla, kako „svi osjećamo da po djelovanju Zaklade ostvarujemo karizmu solidarnosti Marije De Mattias. Na putu dobra i dobrote nije dobro stati. Ovu večer jedni drugima želimo potvrditi da ostajemo na istome putu, da na njemu osobno i zajednički želimo hoditi još odlučnije. Danas male stvari nisu popularne, ali one čine pomak prema boljem svijetu. Hvala svima na zajedništvu u vjeri da s malo možemo puno“.

Program je vodila Ivana Hajder, a u glazbenom dijelu sudjelovala je Marta Prpić, sopran uz klavirsku pratnju pijanista Ivana Škreblina.

Preuzeto iz IKA-e