28.pro

HUMANITARNA AKCIJA „NA PUTU DOBROTE“

Humanitarna božićna akcija 2020. „Na putu dobrote“ ostvarena je suradnjom Zaklade „Marija De Mattias“ i Osnovne škole „Davorin Trstenjak“ u Krčkoj ulici i u područnoj, u Savskoj.

Ravnatelj škole Darko Cindrić, vjeroučiteljica s. Marija Bilanović i učiteljica Martina Klarić organizirali su prikupljanje prehrambenih, higijenskih i drugih proizvoda za siromašne obitelji. U prikupljanju od 14. do 21 prosinca sudjelovali su učenici, djelatnici i tehničko osoblje obiju škola. Odaziv je bio velik, čini se da je bilo više donesenih paketa nego učenika i djelatnika. Sam ravnatelj i domar prenijeli su mnoštvo punih vrećica u Miramarsku cestu 100 gdje su se pripremali paketi za pojedine obitelji. Svi stolovi u dvorani bili su prepuni sortiranih artikala. Popis obitelji je obuhvatio dijelove Zagreba od Vrbika, Susedgrada, Sesveta. Organizirani volonteri Zaklade, koji su u 23 obitelji uručili bogate pakete raznolikog sadržaja svjedoče o njihovom ugodnom iznenađenju i radosti, napose obitelji s brojnom djecom. „Kako ste nas obradovali, hvala vam! Imat ću što staviti djeci pod bor“, izjavila je jedna majka. Valja  reći da će se i nakon Božića povećati broj obitelji kojima će se ostatak artikala moći podijeliti.

Osnovan škola „Davorin Trstenjak“ zaslužuje svaku pohvalu. Učenici, djelatnici i roditelji pokazali su da se zajedničkim silama mogu, bez puno napora, učiniti velike stvari, donijeti više sunca u srca bližnjih. Dobrota ispunjava zadovoljstvom i radošću. Vjerujemo da su i darovatelje pratili isti osjećaji dok su pripremali artikle u svoje vrećice jer, zahvaljujući njima, Božić će i drugoj djeci biti dan radosti. Nadamo se da ova akcija neće biti posljednja. Zahvaljujemo ravnatelju Cindriću za svesrdno zalaganje oko ostvarenja akcije. Ovo je jedna od akcija i oblika suradnje koju je Zaklada MDM ostvarila za dobro najpotrebnijih.

Ivanka Milković s. Cecilija
ravnateljica Zaklade MDM

 

U isto vrijeme Zaklada je zaprimila tražene obiteljske pakete iz Ustanove „Dobri dom“ Grada Zagreba. Podijelit će ih obiteljima u potrebi.

Akcije su dio prioritetnog djelovanja Zaklade u vrijeme pandemije izazvane virusom Covida 19.

U obje akcije Zaklada je kanal dobrote mnogih čime ostvaruje jedan od svojih ciljeva – promicanje humanitarnog i socijalnog djelovanja kroz umrežavanje socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.