10.pro

GOZBA LJUBAVI U BREZOVICI

U subotu 8. prosinca 2018. održana je GOZBA LJUBAVI u Caritasovom domu „Bl. Alojzija Stepinca“ u Brezovici. Gozba ljubavi je susret za djecu i s djecom s teškoćama u razvoju a u svrhu njihove socijalizacije. U organizaciji Klanjateljica Krvi Kristove i njihove Zaklade „Marija De Mattias“ ovo je već 18. susret.

Prisutnu djecu i prijatelje Gozbe ljubavi pozdravila je s. Cecilija Milković, voditeljica razvoja programa Zaklade. Zaželjela je dobrodošlicu na ovaj tradicionalni susret, koji ogrije srca i sve  ispuni radošću. Euharistijsko slavlje je predslavio vlč. Vlado Razum, duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu. U propovijedi je naglasio važnost uvijek novog opredjeljenja za Krista svojim životom. „U tome su nam uzor mnogi sveci Crkve a napose Djevica Marija čije bezgrešno začeće danas slavimo“. Izrazio je zadovoljstvo što može biti dionik ovog lijepog susreta. Nakon euharistijskog slavlja prisutne je pozdravio domaćin g. Zoran Kljajić, voditelj Caritasovog doma u Brezovici, koji je izrazio zadovoljstvo susretom koji uvijek nanovo raduje sve korisnike i djelatnike doma.

U kulturno zabavnom programu nastupili su učenici 1.a i 5. razreda Prve osnovne katoličke škole u Zagrebu s učiteljicom s. Sunčicom Kunić. Dramski, dinamično ispričanom pričom „Ježeva molitva“ s. Sunčica je prenijela poruku o važnosti prihvaćanja sebe kao Božjeg dara i susretanja drugih sa zahvalnošću i pažnjom.

Program su vodile studentica Veronika Štefanko i s. Marija Bilanović a sudjelovali su korisnici Centa za odgoj i obrazovanje Dubrava sa svojom profesoricom Ljiljanom Paraman i štićenici Caritasove kuće u Oborovu. Veseli studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta uključili su sve prisutne u dinamiku simpatičnog prikaza  ‘prognoze vremena’ i poziva Svetom Nikoli.

Na Gozbi ljubavi prisutan je bio veći broj djece iz Osnovne škole „Mato Lovrak“ sa svojom ravnateljicom Alemkom Pliestić, a Centar za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“ predstavljale su  Jelena Grabovac, ravnateljica i Zdenka Matoic, vjeroučiteljica. Brojni roditelji, odgojitelji, prijatelji Zaklade i sestre Klanjateljice Krvi Kristove bili su zahvalni slušatelji ali i sudionici programa. Posebnu radost zbog susreta su izražavali  brojniji štićenici i djelatnici domaćina, doma u Brezovici,  koji su velikodušno nudili pomoć gostima u kretanju prostorijama doma i usluge u pripremi dvorane.

Vrhunac za djecu bio je dolazak sv. Nikole kojega je predstavljao Anđelko Dunaj. Uz pozdrav i nekoliko pitanja upućenih djeci podijelio je 140 darova, koje je pripremila Zaklada „Marija De Mattias“.  Druženje je nastavljeno u predvorju gdje je sve sudionike čekao pripremljen stol uz peciva donirana iz pekare PanPek kojoj, kao redovitom donatoru, Zaklada iskreno zahvaljuje.

s. Cecilija Milković