23.pro

BOŽIĆNA HUMANITARNA AKCIJA “NA PUTU DOBROTE 2“

Suradnjom Osnovne škole Davorina Trstenjaka, u Krčkoj i Savskoj,  sa Zakladom „Marija De Mattias“ uspješno je ostvarena božićna humanitarna akcija „Na putu dobrote 2“. Ovo je druga po redu humanitarna akcija  sa istom svrhom. Od 13. do 17 prosinca učenici i djelatnici OŠ prikupljali su prehrambene i higijenske proizvode za siromašne obitelji. Poticaj, darovi, sortiranje i pakiranje te posjet obitelji je put dobrote, koji donosi radost i gradi zajedništvo. Volonteri  Zaklade MDM bili su svjedoci zahvalnosti i radosti malih i velikih članova obitelji, kojima će Božić zasigurno biti ljepši kako s darovima tako i s osjećajem da prijatelji misle na njih.

Domar, gospodin Damir Prosenečki i vjeroučiteljica s. Marija Bilanović u dva su navrata školskim autom prevezli mnoštvo vrećica s prehrambenim i higijenskim artiklima u dvoranu Zaklade (Tuškanac 56) gdje su sortirani i pakirani. Sestre Klanjateljice Krvi Kristove i volonteri Zaklade uručili su velike pakete u 25 potrebitih obitelji.

Za uspješnost akcije zahvaljujemo ponajprije ravnatelju škole g. Darku Cindriću, učiteljici Martini Klarić i vjeroučiteljici s. Mariji Bilanović koji su bili ‘spiritus movens’ ove akcije. Zahvaljujemo također i svim učiteljicama, nastavnicima i razrednicima kao i tehničkom osoblju škole. Akcija ima odgojni učinak, oblikuje u djeci solidarnost, empatiju, nesebičnost, darežljivost. „Hoće li ti biti teško nositi ?“, upitala je jedna majka dajući kćeri punu vreću. „Kad je to za siromahe, nije mi teško!“- značajan je odgovor učenice koja je s vjeroučiteljicom podijelila ovaj lijepi insert u vrijeme trajanja akcije.

Velika, velika hvala ide djeci i roditeljima za velikodušni doprinos u ovoj akciji!

Zaklada je na poseban način zahvalna za mogućnost suradnje na ovako plemenitom djelu.

I ove godine Zakladi je odobreno 20 obiteljskih paketa iz ustanove Grada Zagreba „Dobri dom“. Akcijom i ovim paketima obuhvaćeno je 40 obitelji koje su obradovane pažnjom darovatelja i sadržajem koji će im o Božiću umanjiti stresne situacije i povećati radost. Hvala svim sudionicima humanitarne akcije i Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Sretan Božić svima, a u novoj 2022. godini porastimo svi u osjetljivosti za potrebe jedni drugih!

CM
Zagreb, 23. prosnca 2021.