7.pro

ODRŽANA GOZBA LJUBAVI U BREZOVICI

Zaklada „Marija De Mattias“, poduprta donacijom ,Prijateljima malenih’, koji djeluju u Hrvatskom domu u  Welsu, ove je subote, 3. prosinca 2022., u Caritasovom domu „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici organizirala već tradicionalnu Gozbu ljubavi. To je humanitarna manifestacija koja ima za cilj integraciju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom te senzibilizaciju djece i mladih za njih. U tu svrhu, u okrilju Caritasova doma, dolaze djeca zagrebačkih osnovnih škola, Centara za odgoj i obrazovanje, prijatelji i volonteri Zaklade MDM te svojim zabavnim, kulturnim i umjetničkim programom stvaraju priliku za zajedničko upoznavanje i druženje. U dvije pandemijske godine, zbog specifičnosti situacije, ovaj vid programa je  izostao ali se Zaklada pobrinula da Caritasov dom u Brezovici ni tada ne bude zaboravljen.

Ovogodišnja 21. Gozba ljubavi započela je euharistijskim slavljem koje je predslavio vlč. Odilon Singbo, a liturgiju je animirao zbor „Serafini“ pod ravnanjem Mislava Vudjana. Zbor je to  koji dolazi iz Gornjeg Vrapča iz  župe sv. Barbare. U propovijedi je vlč. Odilon naglasio važnost susreta kao i neformalnih prilika u kojima se može doći u ovakve ustanove te ondje jednostavno biti sa štićenicima, pitati ih kako su, darovati im vrijeme. Nakon euharistije, uslijedio je zabavni program kojeg su moderirale s. Sunčica Kunić i njezina učenica, djevojčica Leona Culej. U programu su pjesmama, plesom, recitacijama i igrokazima sudjelovali: korisnici Caritasovih domova u Brezovici i Oborovu, učenici prvog i trećeg razreda Prve katoličke osnovne škole u gradu Zagrebu, zbor „Serafini“ te gosti iznenađenja Klaunovi doktori Crveni nosovi te sveti Nikola s prigodnim darovima za svu djecu. Gosti iznenađenja unijeli su osobito radost među publiku i izvođače. Klaunovi doktori Crveni nosovi, svojim su trikovima i interaktivnim performansom naveli čitavu dvoranu na gromoglasan smijeh.

Sveti Nikola, dočekan ovacijama i velikom radošću, potaknuo je djecu da budu marljiva, vrijedna te da rastu u dobroti. Nakon podjele prigodnih darova okupljeni su nastavili druženje uz zajedničku okrjepu. Ravnateljica Zaklade „Marija De Mattias“  s. Cecilija Milković uputila je sabranima prigodnu riječ zahvalivši svim sudionicima te domaćinima u Brezovici na divnim trenucima zajedništva i međusobnog dijeljenja različitih darova.